У США поліціянти застрелили жінку

У США поліціянти застрелили жінку

Поліціянти штату Іллінойс застрелили темношкіру жінку, яка викликала правоохоронців з повідомленням, що до її будинку міг проникнути невідомий.

Про це повідомляє BBC та CNN.

Убивство 36-річної Соні Мессі сталося 6 липня, під час вихідних після Дня незалежності США. Рано-вранці жінка викликала поліцію до себе додому в Спрингфілді та повідомила, що, на її думку, хтось проник до її власності.

Прибувши на місце, поліціянти пішли за жінкою всередину будинку і спостерігали, як вона шукає своє посвідчення. На відео з бодікамер, оприлюднених поліцією, видно, як заступник шерифа округу Шон Грейсон попросив жінку прибрати каструлю з водою із плити, сказавши: «Поки ми тут, нам не потрібен вогонь».

Відомо, що жінка підходить до плити, щоб зняти каструлю. В цей момент здається, що вони з Грейсоном жартують щодо її каструлі з «гарячою водою», перш ніж вона двічі каже: «Я докоряю тобі в ім’я Ісуса». Тоді поліціянт відповідає: «Краще не треба, інакше, клянусь Богом, явистрілю тобі в обличчя». Після цього він дістав пістолет і закричав, аби жінка кинула каструлю.

Соні Мессі відповіла «Добре, вибачте» і присіла, сховавшись за перегородкою. У цей момент поліціянт вистрілив.

На відео також зафіксовано, як Грейсон говорить своєму напарнику, що жінці не знадобиться медична допомога. Коли інший поліціянт збирається піти по свою медичну аптечку, Грейсон каже: «Там уже все. Можеш піти по неї, але там постріл у голову».

Прокуратура округу Сангамон заявила, що Грейсон невиправдано застосував силу до Соні Мессі. Його звільнили з поліції та звинуватили в убивстві й посадових порушеннях. Сам поліціянт не визнав себе винним у висунутих звинуваченнях. Його затримали без можливості внести заставу.

На інцидент відреагував президент Джо Байден. Він заявив, що очікує на розгляд справи, і закликав Конгрес США ухвалити закон Джорджа Флойда про правосуддя в поліції, щоб підвищити довіру та підзвітність американської поліції.

Соні Мессі — мати, подруга, донька та молода темношкіра жінка — мала б бути живою сьогодні. Смерть Соні від рук поліціянта нагадує нам, що надто часто темношкірі американці стикаються зі страхом за свою безпеку так, як ніхто з нас цього не відчуває. Сім'я Соні заслуговує на справедливість, — написав він.

Нагадаємо, На Харківщині автомобіль зіткнувся із вантажівкою: серед загиблих і травмованих є діти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next