Електронний та паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу - Міноборони

Електронний та паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу - Міноборони

Військово-обліковий документ в електронній формі та роздрукований документ з QR кодом мають однакову юридичну силу.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Наявність в особи військово-облікового документа в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документа з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу.

Як зазначається, військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру.

Крім того, роботодавці при формуванні списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час також можуть використовувати військово-облікові документи працівників у електронній формі. Для цього військовозобов’язаний може надавати роботодавцю свій військово-обліковий документ як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі роздрукований).

Як відомо, близько 4,5 млн громадян України оновили свої військово-облікові дані, з них 3 млн 200 тисяч сформували свої оновлення через "Резерв+" і завантажили електронні військові облікові документи. 

Нагадаємо, УЗ відзавтра збільшить кількість жіночих купе

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок
17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.
Loading...
Load next