На підконтрольну Україні територію повернули ще вісьмох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще вісьмох дітей

На підконтрольну уряду України територію вдалося повернути 8 дітей, які перебували в Росії та на тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На підконтрольну Уряду України територію вдалося повернути ще 8 дітей. Діти перебували на тимчасово окупованих територіях України та у рф. Їх врятували у межах ініційованого Президентом Володимиром Зеленським плану Bring Kids Back UA. Про це повідомила благодійна організація Save Ukraine, - заявили у відомстві.

У Мінреінтеграції уточнюють, що серед дітей, яких вдалося повернути, — 16-річна дівчина з Івано-Франківщини. Зазначається, що 2021 році вона переїхала до батька в Росію, але після його трагічної загибелі у ДТП залишилася сама. Попри спроби влади РФ переконати дівчину залишитися і взяти опіку російських громадян, вона прагнула повернутися додому. Її вдалося привезти до матері.

Окрім того, із посиланням на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, у відомстві зазначають, що дві українські родини повернулися із тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини. Вони виховують трьох хлопчиків.

Наймолодшому з них 10 років, а найстаршому — 17. Наразі діти з батьками у безпеці. До адаптації сімей на новому місці залучені всі необхідні служби.

Нагадаємо, Зеленський призначив уповноваженого з питань санкційної політики

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
Loading...
Load next