Корнієнко заявив, що конвенція ООН про права дитини проходить перевірку війною в Україні

Корнієнко заявив, що конвенція ООН про права дитини проходить перевірку війною в Україні

Конвенція ООН про права дитини проходить в Україні випробування війною, заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Конвенція ООН про права дитини переживає в Україні перевірку нинішніми подіями - війною... Цілком непрості часи для наших українських дітей. Багато дітей загинули, осиротіли, а також є багато тих, хто позбавлений можливості продовжувати здобувати освіту, - сказав він на Всеукраїнському форумі до Дня захисту дітей "Ми - діти сильної країни - України!", передає "Інтерфакс-Україна".

За словами першого віцеспікера, Україна бачить, наскільки світова спільнота готова допомагати у відновленні та встановленні прав українських дітей.

Він зазначив, що питаннями захисту дітей в Україні займаються профільні народні депутати України, а також до цього процесу залучено міжнародних партнерів та організації, зокрема Організацію Об'єднаних Націй і Товариство Червоного Хреста.

На сьогодні створено багато гуманітарних проєктів та фондів щодо прихистку сімей із дітьми та гарантування їхніх прав. Ми розуміємо, що жодна з країн не була повністю готова до такої раптової потреби прихистку для мільйонів українських жінок та дітей. Ні освітні, ні соціальні системи країн, які прийняли і приймають українців, звісно, не були готові до такого, - наголосив Корнієнко.

Варто додати, що внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в Миколаївській області постраждало 46 дітей, зокрема 10 дітей загинуло, ще 36 дітей отримали поранення.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Крім того, військовослужбовці країни-агресора цілеспрямовано та цинічно знищують цивільну інфраструктуру, яка не має жодного відношення до воєнних об’єктів. Через регулярні обстріли території Миколаєва та області пошкоджено 12 закладів освіти, у тому числі 2 — школи-інтернати, повністю зруйновано 7 дитячих об’єктів.

На жаль, ці дані не остаточні, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Ювенальні прокурори щодня роблять усе можливе, щоб кожен, хто винен у злочинах, внаслідок яких постраждали діти, поніс невідворотне покарання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові відкриють ще 25 дитсадків.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next