В Україні створять служби супроводу військовослужбовців та їхніх родин

В Україні створять служби супроводу військовослужбовців та їхніх родин

Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства оборони щодо впровадження діяльності служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їхніх сімей.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук.

Він пояснив, що метою створення цієї служби є підвищення мотивації військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських до належного виконання військового та службового обов’язку. А також підтримка таких осіб та піклування про членів їх сімей. 

Зокрема, уряд затвердив порядок організації діяльності служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей.

Міністерству оборони, іншим міністерствам та державним органам, які здійснюють управління військовими формуваннями, правоохоронними та розвідувальними органами, доручено забезпечити створення та функціонування служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей за рахунок та у межах асигнувань, передбачених для таких органів у державному бюджеті на відповідний рік.

Передбачено, що служба супроводу у військовій частині створюється з метою підтримки військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей. Насамперед тих, які отримали поранення (травму, контузію, каліцтво), захворювання, членів їх сімей, а також сімей військовослужбовців, які зникли безвісти за особливих обставин, потрапили в полон, загинули (померли) під час виконання бойових (службових) завдань.

Нагадаємо, Чехія закупить боєприпаси для України з доходів від заморожених російських активів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next