В Україні запускають експериментальний проєкт для переселенців

В Україні запускають експериментальний проєкт для переселенців

Міністерство соціальної політики розпочинає експериментальний проєкт з надання ВПО похилого віку та особам з інвалідністю послуги стаціонарного догляду і підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною».

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Для того щоб послуги з підтриманого проживання або стаціонарного догляду люди могли отримувати вчасно і в повному обсязі, Мінсоцполітики розробило механізм їх надання ВПО похилого віку і особам з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це дасть людині можливість приймати рішення щодо свого життя.

Щоб отримати послугу підтриманого проживання чи стаціонарного догляду, потрібно подати письмову чи електронну заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або за місцем звернення. Після укладання договору із надавачем соціальних послуг людина починає отримувати послугу, а кошти – для сплати за отриману послугу – Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю перерахує їй на банківську картку. За послуги людина самостійно розраховується карткою.

Органи місцевої влади мають визначити осіб, які відповідатимуть за реалізацію проєкту та визначатимуть потреби людей, які потребують зазначених послуг.

На Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю покладається функція формування списку надавачів соцпослуг, учасників проєкту та перерахування бюджетних коштів для забезпечення надання послуг в рамках проєкту.

Фінансування соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання здійснюватиметься за державний кошт. Так, на поточний рік для надання соціальних послуг понад 2 300 особам в державному бюджеті передбачено більше 366,8 млн грн.

Нагадаємо, В Україні створять служби супроводу військовослужбовців та їхніх родин

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео) Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео)
Освятивши великодні страви, у Вербну неділю після святкової літургії капелани 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади вирушили на Схід в зону ООС. Вони хочуть не тільки підтримати і допомогти нашим військовикам у такий нелегкий час, але й передати їм частинку сімейного тепла з мирної території нашої батьківщини.
Loading...
Load next