"Укрпошта" зможе отримати банківську ліцензію - законопроект

"Укрпошта" зможе отримати банківську ліцензію - законопроект

"Укрпошта" зможе отримати банківську ліцензію – до Верховної Ради внесли законопроєкт №12044 про розвиток фінансової інклюзії, який у разі ухвалення відкриє шлях до початку роботи поштового банку. Втім, за документом, такий банк працюватиме з обмеженнями – зокрема, щодо кредитування великих компаній та деяких валютних операцій.

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Він зазначив:

  • у всьому іншому установа зможе надавати звичайні банківські послуги;
  • оператором фінансової інклюзії зможе стати кожна компанія чи банк – не лише "Укрпошта".

Це дуже важлива новина напередодні зими, коли через атаки ворога на енергетичну інфраструктуру можуть виникнути проблеми з наданням фінансових послуг, особливо в прифронтових та сільських районах, – підкреслив Смілянський.

Загалом, стверджує він, ухвалення законопроєкту дозволить надавати банківські послуги на всій території України. Тоді як зараз, за словами Смілянського, "банки та банкомати присутні лише у 4% населених пунктів".

При цьому, підкреслив він, оператор фінансової інклюзії має відповідати всім нормативам НБУ. А всі його вклади мають страхуватись у Фонді гарантування вкладів.

Нормативними документами НБУ буде передбачена можливість надання банківських послуг удома (що важливо, враховуючи кількість людей з інвалідністю). І в умовах відсутності світла та звʼязку, – пояснив гендиректор "Укрпошти".

Зі свого боку, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев раніше повідомив: отримати обмежену банківську ліцензію зможуть поштові оператори та інші компанії, які вже мають широку мережу відділень по всій країні. Зокрема – окрім "Укрпошти", – "Нова Пошта" чи інші небанківські фінансові установи.

Нагадаємо, Міноборони допустило до постачання у ЗСУ унікальний всюдихід-амфібію «ТАХА»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті "Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті
"Укрпошта" з 1 липня тимчасово призупиняє доставку бджіл, за винятком бджолиних маток.
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Loading...
Load next