Десятки тисяч людей тікають з Лівану до Сирії

Десятки тисяч людей тікають з Лівану до Сирії

Наразі понад тридцять тисяч людей, переважно сирійців, перейшли із Лівану до Сирії впродовж останніх 72 годин.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Агентства ООН у справах біженців (UNHCR).

Представник UNHCR у Сирії Гонсало Варгас Льоса зазначив, що близько 80% людей, які перетинали кордон, були сирійцями, ще близько 20% – ліванцями. Приблизно половину становили діти і підлітки, при цьому чоловіків було менше, ніж жінок.

Вони переходять з країни, яка перебуває у стані війни, до країни, яка вже 13 років переживає кризовий конфлікт, – зазначив Варгас Льоса на пресконференції у Женеві.

UNHCR співпрацює із урядом Сирії, щоб допомогти із прийомом прибулих, і що Сирія дозволила в’їзд громадянам Лівану на необмежений термін за умови, що у них є документи, що підтверджують особу.

У Лівані проживають близько 1,5 мільйона сирійців, які втекли від громадянської війни у Сирії, що розпочалась у 2011 році.

Нагадаємо, На Вінниччині агент РФ шпигував за колонами ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next