ЄС запустив онлайн-сервіс з пошуку роботи для українців

ЄС запустив онлайн-сервіс з пошуку роботи для українців

Європейська комісія сьогодні оприлюднила новий онлайн-інструмент, який допоможе українцям знайти роботу, оскільки ЄС планує продовжити захист ще на один рік для тих, хто переміщений через вторгнення росії. Повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Онлайн-інструмент пошуку роботи під назвою «ЄС Talent Pool» дозволить тим особам, які переміщені в результаті вторгнення росії, завантажувати свої резюме, які будуть доступні для більш ніж 4000 роботодавців, національних державних служб зайнятості та приватних агентств зайнятості.

Комісар ЄС із питань зайнятості Нікола Шмідт повідомив, що п’ять країн ЄС приєдналися до пілоту, включно з Польщею, де розміщено найбільше українських біженців.

Для роботодавців у ЄС, які, як ми знаємо, стикаються з нестачею робочої сили в багатьох секторах і з багатьма різними навичками, це може бути важливим ресурсом, на який ви можете скористатись, - сказав він.

Пілотний інструмент пошуку роботи, яким керує Європейське управління праці, доступний англійською, українською та російською мовами та пов’язаний із мережею співробітництва служб зайнятості ЄС із понад 3 мільйонами вакансій.

З початку повномасштабної війни близько 600 000 українців вийшли на ринок праці ЄС.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next