Україна планує досягти кліматичної нейтральності до 2050 року

Україна планує досягти кліматичної нейтральності до 2050 року

Верховна Рада ухвалила рамковий кліматичний закон, який встановлює стратегію досягнення Україною кліматичної нейтральності.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Документ у другому читанні та в цілому був підтриманий 284 народними депутатами.

 У законі ми встановили ціль – досягти кліматичної нейтральності до 2050 року. А ще визначили архітектуру кліматичного врядування України, фінансові інструменти для досягнення кліматичних цілей, та врахували цілі державної кліматичної політики у програмах повоєнного відновлення, – наголосила міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

Євроінтеграційний рамковий закон визначає стратегічне планування та практичні кроки у досягненні кліматичної нейтральності, впроваджує кроссекторальність кліматичної політики, започатковує моніторинг дій та кроків з реалізації кліматичної політики та системне прогнозування у сфері зміни клімату.

За словами міністра, з ухваленням цього закону Україна ще більше наближає наше законодавство до права Європейського Союзу.

Це ще один аргумент у переговорному процесі, що Україна готова до вступу в ЄС та виконує умови для отримання фінансової допомоги в межах Ukraine Facility.

Нагадаємо, Україна планує використати штучний інтелект у геології

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next