Правоохоронці перевірять діяльність мера Почаєва

Правоохоронці перевірять діяльність мера Почаєва
Керівник Тернопільської ОВА звернувся до правоохоронних органів дати правову оцінку діяльності міського голови Почаєва Василя Бойка та посилити контроль за діяльністю Почаївської територіальної громади.

Перевірки проводитимуть через те, що міськрада Почаєва подала апеляцію на рішення суду  – повернути монастир у Почаєві державі.

Про це повідомив В'ячеслав Негода, керівник Тернопільської облдержадміністрації.

Він заявив, що у ЗМІ області вийшли публікації про те, що Почаївська міська рада та Московська церква в Україні, яка працює під брендом УПЦ (МП), подали апеляційні скарги на рішення суду, які повернули державний комплекс Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври в Почаєві. 

В ОВА був запрошений міський голова Василь Бойко, який раніше особисто підписав апеляційну скаргу, ставши на посаду УПЦ (МП). За повідомленням у багатьох діях посадових осіб міської ради та виконкому, які передували подачу апеляції, є ознаки порушення законодавства, – зазначив Негода.

Чиновник звернувся до правоохоронних органів дати правову оцінку діяльності міського голови та інших посадовців. Начальнику Кременецької РВА доручено посилити контроль за діяльністю ОМС Почаївської ТГ.

Нагадаємо, На Буковині ще одна громада покинула московський патріархат

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next