Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх

Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх
Назарова та Нікітін уникнули повторення Пхьончхана-2018 та все ж вибороли місце в наступній стадії змагань.

На Олімпійських іграх-2022 у Пекіні розпочалися змагання в танцях на льоду. Фігуристи стартували з ритмічного танцю, в якому відбиралися до фінальної частини – довільного танцю. До нього проходили 20 із 23 дуетів. Повідомляє Суспільне.

За вихід до довільного боролася й українська танцювальна пара – Олександра Назарова та Максим Нікітін. Вони єдині зі збірної України з фігурного катання-2022 брали участь у попередніх Іграх-2018 у Пхьончхані. Проте тоді вони не змогли відібратися до вирішального етапу змагань, зупинившись на 21-му місці.

Для Назарової та Нікітіна це був уже другий вихід на лід Пекіна, оскільки фігуристи брали участь і в командних змаганнях, де Україна посіла 10-те місце.

Фото: Суспільне

Українська пара виходила на лід у першій групі учасників: вони виконували ритмічний танець під "Hit The Road Jack" під третім стартовим номером. Назаровій та Нікітіну вдалося покращити результат, порівняно з командним турніром, але оцінка все одно була не надто високою й майже на 10 балів поступалася їхньому особистому рекорду (75.46) – 65.53.

Після прокату українці були розчаровані результатом і зізналися, що вже не очікували вийти на лід цієї Олімпіади ще раз, адже думали, що не подолають кваліфікацію й цього разу.

Проте врешті їхніх балів виявилося достатньо для того, щоб потрапити до довільного танцю. Від 21-го й 22-го місць, на яких розмістилися дуети з Німеччини та Японії, Олександру й Максима відділили всього 0.06 та 0.12 бала.

Таким чином Україна вперше з 2010 року буде представлена в довільному танці на Олімпійських іграх. Востаннє кваліфікацію в цій дисципліні долали ще Ганна Задорожнюк та Сергій Вербилло: на Іграх у Ванкувері, де вони врешті посіли 16-те місце.

Нагадаємо, що відео з українською волейболісткою набрало 28 млн переглядів у TikTok та стало вірусним (відео). Юлія Герасимова зараз відома у всьому світі. А все через те, що українська волейболістка стала героїнею вірусного в ТікТоці відео.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні Олімпіада-2022: Усі результати українців у 1-й день Ігор у Пекіні
У перший день Олімпійських ігор у Пекіні українці виступили у стрибках з трампліна та лижних перегонах.
"Мільйони українців очікують ваших яскравих виступів і перемог": Зеленський привітав спортсменів із початком Олімпіади "Мільйони українців очікують ваших яскравих виступів і перемог": Зеленський привітав спортсменів із початком Олімпіади
Президент України побажав спортсменам міцного здоров’я, удачі та олімпійських здобутків.
"Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022 "Відчуваю гордість і хвилювання водночас": визначились прапороносці України на церемонії відкриття Олімпіади-2022
Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.
Loading...
Load next