Російські та білоруські команди відсторонили від змагань з волейболу

Російські та білоруські команди відсторонили від змагань з волейболу

Міжнародна федерація волейболу ввела санкції проти росії та білорусі. Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у Facebook.

25 лютого 2022 року, одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну, Національна федерація волейболу звернулася до Європейської конфедерації волейболу та до Міжнародної федерації волейболу із закликом запровадити санкції проти агресора. Отримали оперативну реакцію та підтримку з боку федерацій країн-партнерів. російські та білоруські команди (клубні і національні) відсторонені від усіх офіційних змагань, включно з чемпіонатами Європи, Єврокубків та чемпіонату світу-2023, - написав Гутцайт.

За словами міністра, також командам заборонено змагатися під нейтральними прапорами. Усунуто офіційних осіб та суддів з рф та рб. росію позбавили права проводити цьогорічний чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків.

Дякую волейбольній спільноті за підтримку України. Працюємо далі. Санкцій буде достатньо, коли країна-терорист не зможе дозволити собі війну. Доти її представників не має бути на міжнародних спортивних аренах, - наголосив міністр.

Нагадаємо, що "Шахтар" оголосив ім'я нового головного тренера: хто це.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міжнародний союз біатлоністів розпочав процедуру щодо відсторонення росіян та білорусів Міжнародний союз біатлоністів розпочав процедуру щодо відсторонення росіян та білорусів
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) розпочав процедуру щодо відсторонення федерацій Росії та Білорусі. Про це повідомили на офіційному сайті організації.
"Посоромився вимовити слово "війна": Саладуха засудила Бубку за зволікання у боротьбі з рф "Посоромився вимовити слово "війна": Саладуха засудила Бубку за зволікання у боротьбі з рф
Експотрійна стрибунка заявила, що, замість підтримки санкцій проти РФ, НОК виступив із пропозицією надавати громадянство України російським спортсменам.
Loading...
Load next