Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи з самбо через участь у ньому росіян та білорусів

Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи з самбо через участь у ньому росіян та білорусів

Федерація самбо України бойкотуватиме чемпіонат Європи через рішення допустити до турніру представників росії та білорусі. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

Незважаючи на рекомендації Міжнародного олімпійського комітету — відсторонити спортсменів вищезгаданих країн від участі у міжнародних змаганнях, Міжнародна федерація самбо дозволила рф і рб виступати у нейтральному статусі під прапором ФІАС, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що і на континентальній першості з самбо серед чоловіків та жінок, юніорів і юніорок, юнаків та дівчат, що від сьогодні, 15 вересня, стартує у місті Нові Сад (Сербія).

У самбо є правило — тиснути один одному руки перед початком та після закінчення сутички як прояв дружності, поваги і всіх високих принципів світового спорту та Олімпійського руху. Як можна тиснути руку тим, хто безцеремонно порушує ці принципи, хто підтримує війну, вбивства та військові злочини? Як взагалі можна з ними виходити на один килим? Українські самбісти не хочуть не тільки тиснути руку, а й ступати на один килим з поплічниками кривавого диктатора, війни та геноциду! — йдеться в офіційній заяві ФСУ.

Нагадаємо, що Ярмоленко забив дебютний гол в чемпіонаті ОАЕ (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді
На Олімпійських іграх-2020 розіграли медалі в командних змаганнях з артистичного плавання. Україна вдруге за Олімпіаду створила історію в цьому виді спорту.
Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020 Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020
Попри поразку Світоліна може встановити новий рекорд України на Олімпіадах у тенісі.
Loading...
Load next