Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка представляє ЗСУ, здобула золоту медаль чемпіонату світу. 27 серпня, 21-річна стрибунка у висоту з Дніпра підкорила висоту 201 см. Перемога Магучих стала першим “золотом” України на чемпіонатах світу на відкритому повітрі за останні десять років.

Ярослава пропускала першу висоту 185 см, взявши 190 см із першої спроби та 194 см – із другої. Основна боротьба розгорнулася на висоті 197 см яка давала змогу на участь в Олімпіаду-2024 в Парижі. 

Також ще одна українка, Ірина Геращенко, розпочинала змагання зі 185 см, взявши її з першого стрибка – як і 190 та 194 см. Однак 197 см стали для Ірини цього разу недосяжними. На висоті 199 см змагалися одразу чотири атлетки – дві австралійки, британка та українка. Магучіх перестрибнула цю планку з першого разу.

Тож "Срібло" і "бронзу" отримали австралійки Елеанор Паттерсон і Нікола Оліслагерс, лишившись на позначці 199 см. Ірина Геращенко розділила 5-6-те місця. Відтак з однією золотою та однією срібною медалями збірна України посіла 14-те місце на ЧС-2023 в загальному заліку (перші – американці – 12-8-9). Раніше срібну медаль для України здобула Марина Бех-Романчук у потрійному стрибку. Відомо, що росіяни до змагань у Будапешті не були допущені.

Нагадаємо, У Румунії перевірять усі АЗС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото) "Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото)
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію.
Очільник Федерації легкої атлетики підтримав Магучіх Очільник Федерації легкої атлетики підтримав Магучіх
Глава Федерації легкої атлетики розповів, що раніше Магучіх неодноразово пропонували змінити громадянство - і з США, і від поляків.
Повтор найкращого результату сезону: Магучіх друга у фіналі Діамантової ліги Повтор найкращого результату сезону: Магучіх друга у фіналі Діамантової ліги
Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх посіла друге місце зі стрибків у висоту у фіналі найпрестижнішого комерційного змагання в легкій атлетиці Діамантової ліги.
Loading...
Load next