Латвія заборонила національним спортивним командам грати проти збірних Росії та Білорусі

Латвія заборонила національним спортивним командам грати проти збірних Росії та Білорусі

Сейм Латвії прийняв поправки до законодавства, якими національним спортивним командам заборонили грати проти російських та білоруських збірних.

Про це повідомляють на сайті сейму Латвії. 

Вказано, що заборона застосовуватиметься також у випадку, якщо спортсмени з РФ та Білорусі братимуть участь у змаганнях під нейтральним прапором. Крім того, правками передбачено, що Латвія не може організовувати змагання національних збірних у командних видах спорту, в яких збірні Росії та Білорусі беруть участь під своїм або нейтральним прапором.

У сеймі наголосили, що основною метою правок до закону є підтвердження солідарності Латвії з Україною. Таким чином країна прагне "докорінно заблокувати будь-які спроби Росії легітимізувати свої воєнні злочини через спортивну сферу". 

Основна ідея поправок до закону про спорт - встановити на рівні національного законодавства, що латвійські командні спортивні команди, наприклад, з баскетболу, футболу чи хокею, не можуть грати матчі з командами країн-агресорів - Росії та Білорусі - ні на своїх, ні на нейтральних майданчиках. Це означає, що якщо буде жеребкування, і збірній Латвії доведеться грати з Росією або Білоруссю, міжнародні спортивні організації повинні будуть поважати латвійське законодавство, - пояснив голова підкомітету з питань спорту Комітету з питань освіти, культури і науки сейму Латвії. 

Проте, поправки не регулюють участь латвійських спортсменів в Олімпійських іграх, оскільки рішення про участь ухвалює Олімпійський комітет країни. 

Нагадаємо, Пройшло жеребкування ½ фіналу Кубка України з футболу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next