Франція відмовила в акредитації на Олімпіаду певних осіб із рф та білорусі

Франція відмовила в акредитації на Олімпіаду певних осіб із рф та білорусі

Французькі правоохоронні органи й спецслужби провели перевірки майже мільйона заявок на акредитацію на Літні Олімпійські ігри в Парижі, які стартують уже наступної п’ятниці.

Про це повідомляє BFMTV.

За словами глави МВС Франції Жеральда Дарманена, загалом були проведені 960 тисяч адміністративних перевірок людей (спортсменів, тренерів, журналістів, волонтерів, приватних охоронців або навіть тих, хто був близький до церемонії відкриття), у результаті чого було відхилено 4 340 осіб із числа делегацій і персоналу, найнятого для організації Олімпіади.

Він додав, що дещо «менше сотні людей підозрювалися в роботі на інші країни, серед яких із Росії та Білорусі, але й із інших країн».

Міністр зазначив, що з-поміж цих понад 4 000 відхилених заявок 359 осіб мають наказ залишити територію Франції, та є сотні людей зі статусом «потенційно небезпечні» (257 радикальних ісламістів, 181 ультралівий і 95 ультраправих).

Крім того, у зв’язку з наближенням церемонії відкриття Дерманен заявив, що «ані наші розвідувальні служби, ані іноземні служби, з якими ми співпрацюємо, не виявили жодної зовнішньої загрози», наголосивши, однак, на необхідності «залишатися дуже зосередженим».

Із 26 липня до 11 серпня в Парижі проходитимуть літні Олімпійські ігри.

Нагадаємо, Трамп не має гадки, як закінчити війну в Україні - ексрадник

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next