Харлан принесла Україні першу нагороду Олімпійських ігор-2024

Харлан принесла Україні першу нагороду Олімпійських ігор-2024

Титулована українська фехтувальниця Ольга Харлан сьогодні здобула cвою п’яту за кар’єру і першу в цьому році олімпійську медаль.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

У напруженому поєдинку з кореянкою Чхве Се Бін вона виборола «бронзу», яка, як каже сама медалістка «на вагу золота».

У перші ж хвилини після поєдинку наша олімпійська медалістка подякувала українським захисникам та поцілувала свій синьо-жовтий шолом. Згодом у коментарях пресслужбі НОК України та численним журналістам вона додала:

Я присвячую це всій Україні! Друзі, це вам! Присвячую це нашим захисникам і захисницям. Я присвячую це тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила росія, – сказала Ольга Харлан.

Аналізуючи досить напружений фінальний поєдинок, новоспечена володарка «бронзи» чітко окреслила той переломний і переможний момент: «Я, мабуть, перестала думати. Я перестала передумувати. Я просто робила, що вмію. І в мене все вийшло».

Перемога Ольги Харлан на Іграх XXXIII Олімпіади вже є історичною подією для олімпійського руху та спорту України. Ця перемога – і у фокусі всього світу.

Сьогодні була «бронза». Це нагадування всьому світу, що Україна бореться! Мій бій мав показати сьогодні це. Я дуже радію тому, що мене підтримував увесь Grand Palais, а це дуже багато значить для мене. Я хочу подякувати усім, хто мене підтримував сьогодні! І всоте хочу подякувати Україні, яка підтримала мене рік тому і просто дала мені сили встати! Це також і ваша перемога! Це ваша медаль, тому що ви в мене повірили! - з вдячністю сказала бронзова медалістка Олімпійських ігор Париж-2024.

Нагадаємо, Білодід за 5 секунд здобула перемогу в стартовій сутичці на Олімпіаді-2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Олімпійські ігри: розклад виступів України на 15 лютого Олімпійські ігри: розклад виступів України на 15 лютого
Сьогодні у Пекіні пройде одинадцятий день змагань, протягом якого розіграють дев'ять комплектів нагород у семи видах спорту.
"Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото) "Спорт поза політикою": в Україні розгорівся скандал після фото Магучіх із спортсменкою з Росії на Олімпіаді (фото)
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію.
Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх
Найкраща шаблістка світу українка Харлан сенсаційно залишила Олімпіаду, оскільки вилетіла в першому ж бою.
Loading...
Load next