Українські фехтувальниці здобули «золото» на Олімпіаді

Українські фехтувальниці здобули «золото» на Олімпіаді

Україна здобула золоту медаль у фіналі Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях у жіночій команді. Фінальний турнір проводили з Південною Кореєю.

Про це свідчить трансляція турніру.

У збірній грали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Юлія Бакастова та Олена Кравацька.

Першою від України проти кореянки фехтувала Харлан. Вона вийшла вперед і після останнього удару передала змогу фехтувати Бакастовій. Наступній кореянці вдалося вийти вперед з рахунком 10:8.

Однак уже третя українська фехтувальниця — Аліна Комащук — ненадовго повернула першість України. Згодом Бакастова знову повернулася на доріжку, але переграти команду кореянок не вдалося. Раунд закінчився з рахунком 20:14 не на користь України.

Далі Харлан змогла здобути бали для України та впевнено скоротила розрив — рахунок став 25:23. Після того Комащук зрівняла бали.

У трьох останніх поєдинках українським атлеткам вдалося перевершити корейських фехтувальниць і здобути перемогу.

Переможниці стали олімпійськими чемпіонками, а команда Південної Кореї отримала срібні нагороди.

Окрім того, це вже шоста медаль для Ольги Харлан — тепер вона найтитулованіша спортсменка в історії незалежності України. А от для Бакастової це перша Олімпіада й одразу золота медаль.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді
На Олімпійських іграх-2020 розіграли медалі в командних змаганнях з артистичного плавання. Україна вдруге за Олімпіаду створила історію в цьому виді спорту.
Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор
Олександр Хижняк здолав у півфіналі філіппінця Еуміра Марсьяля за рішенням суддів.
Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади
Український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.
Loading...
Load next