В "Дії" уже можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію бустером

В "Дії" уже можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію бустером
Новий сертифікат діятиме 270 днів з часу отримання бустерної вакцинації.

Відсьогодні усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на МОЗ.

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до ЕСОЗ.

Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах ЄС.  

Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини.  Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення.

Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє, - заявив міністр Віктор Ляшко.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном. 

Однак, щоб сертифікат був чинним для перетину кордону, має пройти 14 днів від моменту щеплення.

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Зауважимо, для бустерної дози Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) рекомендує надавати перевагу м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty, незалежно від того, якою вакциною раніше був проведений повний цикл вакцинації.

Нагадаємо, тепер українці отримуватимуть виплати за щеплення бустером. Щоправда, не 1000, а 500 гривень.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії" Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"
ЄС офіційно визнав відповідність українських COVID-сертифікатів у "Дії" європейським. Відтепер українці зможуть подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія.
Loading...
Load next