Ученим NASA вдалося вперше зафільмувати поверхню Венери з космосу (відео)

Ученим NASA вдалося вперше зафільмувати поверхню Венери з космосу (відео)
Такі зображення Венери можуть допомогти вченим дізнатися більше про геологію поверхні планети.

Зонд NASA Parker Solar Probe вперше зафільмував поверхню Венери у видимому світлі з космосу. Про це пишуть у NASA.

Відомо, що поверхня Венери зазвичай вкрита густими хмарами. А хмари розсіюють та поглинають світло. Але за допомогою ширококутного приладу WISPR зонду вдалося зняти всю нічну сторону Венери у видимому для людського ока світлі.

Ми ніколи раніше не бачили поверхню крізь хмари на цих довжинах хвиль (тобто у спектрі, видимому для людського ока — ред.), — прокоментувала директорка Відділу планетарних наук NASA Лорі Глейз.

Ці зображення Венери можуть допомогти вченим дізнатися більше про геологію поверхні планети. Наприклад, про те, які там можуть бути мінерали. Венеру часто називають близнючкою Землі. Можливо, ці знімки допоможуть вченим зрозуміти, чому Венера, попри усю схожість з Землею, непридатна до життя людей.

Венера — третій найяскравіший об’єкт на небі, але донедавна ми не мали багато інформації про те, як виглядає її поверхня. Бо між нами щільна атмосфера планети. Тепер ми нарешті бачимо поверхню, — сказав фізик з Лабораторії військово-морських досліджень у Вашингтоні Браян Вуд.

У NASA зазначають, що перші зображення Венери приладом WISPR були зроблені в липні 2020 року. WISPR був розроблений, щоб бачити деталі в сонячній атмосфері та вітрі.

 

Нагадаємо, раніше NASA опублікувало перше зображення з телескопа "Джеймс Вебб".

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
У квітні люди побачать частковий парад планет У квітні люди побачать частковий парад планет
Науковці зазначають, що такий парад є передвісником чогось більшого.
За півтора мільйона кілометрів від Землі: NASA опублікувало перше зображення з телескопа "Джеймс Вебб" (фото) За півтора мільйона кілометрів від Землі: NASA опублікувало перше зображення з телескопа "Джеймс Вебб" (фото)
Раніше повідомлялося, що апарат надасть перші наукові дані у червні.
Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1" Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.
Loading...
Load next