Через хакерські атаки: Україна проведе перші масштабні кібернавчання

Через хакерські атаки: Україна проведе перші масштабні кібернавчання
Напередодні українські банківські сервіси та державні сайти зазнали чергової кібератаки, Служба безпеки України знайшла слід іноземних спецслужб.

Через кілька місяців Україна проведе масштабні кібернавчання. Це будуть перші подібні навчання, на яких протестують протоколи реагування на хакерські атаки. Про це заявив на брифінгу віце-прем'єр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ми плануємо через кілька місяців провести перші масштабні кібернавчання в Україні, щоб все протестувати і проаналізувати, як працюють протоколи реагування, тому що це новий такий фронт і потрібно в цей напрямок інвестувати і залучати до нього бізнес, — зазначив він.

Також віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що команда «Дії» відбила атаку хакерів із чотирьох країн — Росії, Китаю, Чехії й Узбекистану.

Приблизно о 20:00 (15 лютого – ред.), услід за банками, потужна DDoS-атака розпочалася і на портал «Дія», що було очікуваним. Початковий вектор — Росія і Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко «обрізали» цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була «відбита». Для користувачів «Дії» атака залишилася непомітною, — написав Федоров у своєму телеграм-каналі ввечері 15 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Samsung хоче стати резидентом "Дія.City".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next