Частину документів у "Дія" планують перекласти англійською

Частину документів у "Дія" планують перекласти англійською

Міністерство цифрової трансформації працює над появою англійської версії деяких цифрових документів у «Дії».

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Англійською тепер має бути закордонний паспорт, водійські права й техпаспорт. Федоров каже, що права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США і Канаді.

Також, за інформацією Федорова, фізичні особи в Україні зможуть реєструвати товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) онлайн. На порталі Дія вже запускають бета-тестування. Скористатися послугою зможуть ті, хто досяг 18 років, має податковий номер та один із біометричних документів (ID-картка або біометричний закордонний паспорт).

Автоматизація реєстрації ТОВ для фізичних осіб – наступний логічний крок. Якщо ви готові взяти участь у бета-тестуванні нової послуги, переходьте за посиланням, – зазначив Федоров.

Нова послуга передбачає формування заяви та документів для створення ТОВ на модельному статуті, а також автоматичну реєстрацію товариства. Засновники компанії повинні:

  • бути громадянами України,
  • досягти 18 років,
  • мати податковий номер (РНОКПП),
  • мати унікальний номер у Демографічному реєстрі (УНЗР) – надається під час отримання ID-картки або біометричного закордонного паспорта,
  • мати електронний цифровий підпис.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як правильно видаляти файли з телефону.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі
У "Дії" дали поради, що робити українцям, які під час евакуації через війну не взяли чи загубили паспорт.
Loading...
Load next