В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам

В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам
Держспецзв'язку розробило законопроєкт на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони .

Верховна Рада України дозволила залучати незалежних ІТ-фахівців до тестування вразливостей інформаційних систем для запобігання кібератакам. Про це інформує Держспецзв’язку.

Уже найближчим часом Держспецзв’язку розробить відповідний порядок та запустить систему національних баг-баунті (знаходження помилок у системах). ІТ-спільнота зможе легально тестувати державні інформаційні системи на наявність вразливостей, а держава отримає інструмент для значного підвищення ступеня захисту таких систем, - сказано у повідомленні.

Парламент проголосував за внесення змін до статей Кримінального кодексу України, що дасть можливість залучити зовнішніх фахівців до пошуку помилок і вразливостей програмних продуктів, інформаційно-комунікаційних систем тощо та оперативно усувати всі недоліки та прогалини у безпеці.

Держспецзв'язку розробило законопроєкт на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони щодо покращення стану кібербезпеки держави та запобігання інцидентам, подібним тому, який трапився 14 січня цього року.

Завдяки ухваленим змінам втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж не вважатиметься несанкціонованим, якщо таке втручання вчинено відповідно до Порядку пошуку та виявлення потенційних вразливостей таких систем чи мереж, вказали у відомстві.

Нагадаємо, що Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів. Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars Європа відмовилася співпрацювати з Росією щодо місії ExoMars
Вони засудили агресію проти України.
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Loading...
Load next