У Microsoft повідомили, що російські хакери ще в 2021 готувалися до вторгнення в Україну

У Microsoft повідомили, що російські хакери ще в 2021 готувалися до вторгнення в Україну

Російські хакери почали проводити масштабні кібероперації проти України ще в березні 2021 року. Ймовірно, що це заклало основу для подальшого військового вторгнення.

Про це повідомляє Microsoft, передає РБК-Україна.

За даними Microsoft, пов'язані з Росією суб'єкти почали готуватися до військового вторгнення в Україну ще в березні 2021 року, посилюючи атаки на українські організації, щоб закріпитися в їх системах.

Зазначається, що коли російські війська тільки почали просуватися до кордону з Україною, фіксувалися спроби отримати доступ до розвідданих про військові та закордонні партнерства. До середини 2021 року хакери націлилися на ланцюжки поставок не тільки в Україні, але і в країнах-членах НАТО.

Вже на початку 2022 року російські хакери з наростаючою інтенсивністю почали атакувати шкідливим ПЗ українські організації. А після військового вторгнення кібероперації були розгорнуті для підтримки стратегічних і тактичних цілей.

Команди безпеки Microsoft тісно співпрацювали з українською стороною, щоб виявляти і усувати загрози. Після інциденту з виявленням ПО Wiper в мережах України було встановлено безпечну лінію зв'язку з ключовими посадовими особами в області кібербезпеки в Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові понад 200 укриттів обладнано Wi-Fi інтернетом.

Карина Бовсуновська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись
Відкриття електронного листа призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером.
Loading...
Load next