ІТ-армія України заблокувала понад 600 ресурсів за два тижні

ІТ-армія України заблокувала понад 600 ресурсів за два тижні

Активісти кіберфронту блокують російські онлайн-ресурси щодня. Завдяки цьому з 1 до 14 серпня вдалося паралізувати понад 600 сайтів. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Завдяки ІТ-армії вдається розхитати всі важливі сфери життя рф. Це послаблює економіку і спонсорування війни, — зазначили в Мінцифри.

Зокрема, кіберудару зазнали:

  • Онлайн-ресурси «Пошти росії». Потужна кібератака повністю паралізувала роботу національного поштового оператора рФ. Неможливо було скористатися поштовими послугами, відправити або отримати посилку тощо.
  • Пенсійний фонд рф. Через кіберудари родини військових не отримали виплати та компенсації за своїх живих або неживих родичів, які брали участь у війні проти України.
  • Онлайн-банкінг. Клієнти багатьох російських банків не змогли провести бажані фінансові операції зі смартфона.
  • Платформи для відеоконференцій. Після виходу з ринку рф світових компаній, в тому числі й платформ для відеозв'язку, росіяни залишилися ні з чим, і тому створили власні аналоги. Однак ІТ-армія і тут перекрила доступ для відеоконференцій.

Долучитися до української ІТ-армії можуть усі охочі.

Нагадаємо, раніше у Мінцифри запустили гарячу лінію для охочих здобути освіту з IT Generation.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись
Відкриття електронного листа призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером.
Loading...
Load next