Україна стане учасником центру передових технологій з кібероборони НАТО

Україна стане учасником центру передових технологій з кібероборони НАТО
4 березня 2022 заявку України одностайно підтримали всі члени Керівного комітету.

Українська делегація вперше взяла участь у засіданні Керівного комітету Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE). Засідання відбулось 30 травня у Таллінні. 

Про це повідомляє Держспецзв'язку, передає ПравдаТУТ News.

Приєднання України до CCDCOE – важливий крок для нашої країни для посилення міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки та кібероборони, а також на шляху вступу України до НАТО. Адже сьогодні жодна країна у світі не може протистояти кіберзагрозам самостійно, - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що зараз Україна перебуває і на передовій кібервійни і відповідно потребує найкращих рішень для кіберзахисту.

Протягом багатьох років російські хакери використовували наш кіберпростір як тренувальний майданчик і згодом застосовували підходи, випробувані в Україні, для атак проти інших демократичних країн світу. Україна потребує впровадження найкращих світових рішень у сфері кіберзахисту та готова ділитися своїм досвідом із міжнародною спільнотою. 

Зауважимо, що Україна подала заявку на приєднання до CCDCOE в серпні минулого року. 4 березня 2022 заявку одностайно підтримали всі члени Керівного комітету. Наразі триває підготовка технічної угоди про вступ, яка формалізує участь України.

Нагадаємо, українська ІТ-армія встановила рекорд за кількістю атак на російські онлайн-ресурси.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам В Україні запустять систему національних баг-баунті для запобігання кібератакам
Держспецзв'язку розробило законопроєкт на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони .
"Гібридні загрози та боротьба з дезінформацією": Нідерланди можуть надати кібердопомогу Україні "Гібридні загрози та боротьба з дезінформацією": Нідерланди можуть надати кібердопомогу Україні
У ніч на 14 січня 2022 року хакери масово атакували українські урядові сайти.
Loading...
Load next