Видобуток платини на астероїдах до 2030 року: новий стартап Astroforge

Видобуток платини на астероїдах до 2030 року: новий стартап Astroforge

Американський стартап Astroforge хоче стати першою на Землі компанією, яка освоїть видобуток корисних копалин у космосі. Компанія працює над технологією видобутку ресурсів з астероїдів діаметром від 20 метрів до 1,5 кілометрів. Повідомляє TechCrunch.

Стартап був заснований двома колишніми інженерами SpaceX, NASA та Virgin OrbitМеттом Гіалічем та Хосе Акаїном – і днями завершив програму акселерації Y Combinator. Відразу після виходу з бізнес-інкубатора Astroforge отримав 13 мільйонів доларів у вигляді посівних інвестицій на розвиток свого проєкту.

Підприємці вважають, що зможуть вирішити завдання, яке поки що не далося жодній аерокосмічній компанії, і в найближчому майбутньому запропонують людству необмежене джерело ресурсів. Для цього Astroforge вже заручився підтримкою кількох великих організацій.

Стартап націлений на видобуток шести металів платинової групи, включаючи саму платину (вартість 1 тонни понад 30 мільйонів доларів) та іридій (вартість 1 тонни понад 196 мільйонів доларів). Добувні станції, швидше за все, матимуть вантажні відсіки, розраховані на 200 кілограмів. Використання значно більших обсягів під вантаж буде неефективним при розробці невеликих астероїдів діаметром від 20 метрів до 1,5 кілометрів. Це також означає, що кораблі Astroforge будуть працювати з об'єктами без значних гравітаційних полів.

Про саму технологію видобутку ресурсів у відкритому космосі засновники стартапу поки що не розказують.  

Astroforge визначив ряд астероїдів-кандидатів на переробку, які перебувають на відповідній орбіті та мають відповідну концентрацію металів платинової групи. З 10 мільйонів астероїдів, що відносно легко доступні з орбіти Землі, за даними стартапу, об'єктами розробки можуть стати приблизно мільйон.

Нагадаємо, що на підтримку України: у США повідомили, що допомагають нашій державі кібератаками.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Надзвичайне видовище: "Габбл" зафіксував фантастичне злиття трьох галактик (фото) Надзвичайне видовище: "Габбл" зафіксував фантастичне злиття трьох галактик (фото)
Космічний телескоп "Габбл" вивчає всесвіт вже протягом 32 років.
Loading...
Load next