Отримати витяг про місце проживання лише за одну хвилину можливо (відео)

Отримати витяг про місце проживання лише за одну хвилину можливо (відео)
На порталі "Дія" запрацювала нова послуга, що відміняє "черги".

На порталі "Дія" відтепер можна отримати витяг про місце проживання лише за одну хвилину. Повідомляє пресслужба Міністерство цифрової трансформації України у Telegram-каналі.

З 1 грудня 2021 року для власників паспортів-книжечок та ID-карток для того, щоб оформити шлюб, стати на військовий облік або влаштувати дитину до садочка чи школи, необхідно було мати витяг з реєстру територіальної громади.

Раніше по нього треба було ходити до відповідних органів реєстрації та відстоювати черги. Тепер замість паперової довідки - електронний витяг, а замість відвідування держустанов - портал "Дія", - йдеться в повідомленні.

Для отримання витягу потрібно:

  • авторизуватися на порталі "Дія";
  • обрати послугу "Витяг з реєстру територіальної громади";
  • натиснути "Отримати витяг".

Процедура займає лише одну хвилину.

Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи іншому зручному носії, щоб мати завжди під рукою. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров обіцяє незабаром таку ж послугу і в застосунку.

Нагадаємо, що українська IT-армія зламала сайти російських органів влади.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру
Міністр цифрової трансформації назвав її "цифровим заспокійливим".
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next