"Хороші результати": українська IT-армія зламала сайти російських органів влади

"Хороші результати": українська IT-армія зламала сайти російських органів влади

Хакери та волонтери вивели з ладу сайти російських органів влади. Українська IT-армія відзвітувала про успіхи у своєму Telegram-каналі, передає "Фокус".

6 червня хактивісти провели успішні DDoS-атаки на сайт Законодавчих зборів Санкт-Петербурга. Спікер Олександр Бєльський на своїй сторінці "ВКонтакте" визнав, що вебресурс вийшов з ладу через хакерські дії. На момент написання матеріалу він ще не працював.

Того ж дня "лягли" сайти законодавчих зборів Новосибірської області, Удмуртії, Нижегородської області Красноярського краю, Пермського краю, в останньому не працює також портал регіонального уряду. В Ульянівській області внаслідок атак постраждали сайти уряду, законодавчих зборів та Міністерства охорони здоров'я. Ще хакери вивели з ладу офіційні державні сайти уряду та парламенту Карелії.

Хакерської атаки також зазнали офіційні сайти органів влади Ханти-Мансійського автономного округу. Сайт місцевої думи перестав відкриватися, а портали інших відомств сильно "гальмують" під час відкриття сторінок.

Сьогодні зранку почалися атаки DDoS на наші офіційні сайти. Їх не вдалося "покласти", але робота справді уповільнена. Наші фахівці відпрацьовують ситуацію та відновлюють роботу, — заявив директор департаменту інформаційного розвитку Павло Ципорін у коментарі російському агентству URA.RU.

5 червня група хакерів DumpForums зламала сайт Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства Росії. Вони пообіцяли викласти у відкритий доступ вкрадені дані користувачів, якщо російські чиновники не заплатять їм 0,5 біткоїна ($14,7 тис.) до 7 червня.

Як повідомляє Bank Info Security, зловмисники змінили назву сайту на "Слава Україні!". Зараз вебсайт не працює. Представник Мінбуду заявив, що персональні дані користувачів захищені і їм нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через платформу United24 за місяць зібрали понад 1,5 мільярда на підтримку України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next