З росіян збиратимуть плату за SIM-карти через санкції

З росіян збиратимуть плату за SIM-карти через санкції

Великі мобільні оператори у рф почали запроваджувати плату за SIM-карти для нових користувачів – через відмову від закупівель у західних виробників собівартість сім-карт зросла в 3,5 рази. 

Про це пише російське видання Комерсант. За даними медіа, уже улітку плату за сім-карти при нових підключеннях вводять великі надавачі послуг мобільного зв’язку: Вимпелком (Білайн), МТС та Tele2. А оператор Мегафон та дочірній Yota уже почали брати гроші з росіян – 50 рублів за SIM-карту. 

Російські оператори кажуть, що плата за сім-картки дозволить частково компенсувати зростання витрат оператора на підключення нових абонентів. Деякі компанії включають плату за підключення до вартості стартового балансу.

Генеральний директор TelecomDaily Денис Кусков зазначив, що наразі собівартість сім-карти для оператора становить близько €0,8. 

Своєю чергою в росії через статтю про вторгнення в Україну заблокували сайт британського видання The Telegraph.

Про це повідомляють російські ЗМІ.  

Доступ до сайту було обмежено роскомнаглядом на вимогу генпрокуратури рф. 

Формально доступ було обмежено до однієї зі статей на сайті The Telegraph, яка вийшла 23 лютого та була присвячена загрозі повномасштабного вторгнення рф в Україну.  

Оскільки сайт використовує мережевий протокол https, блокування однієї зі сторінок призводить до недоступності всього сайту на території рф. 

Нагадаємо, раніше главу роскосмоса рогозіна заблокували у Twitter.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів
Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.
Чи може Росія знищити зв'язок в Україні: у держслужбі відповіли Чи може Росія знищити зв'язок в Україні: у держслужбі відповіли
Росія не полишає спроб знищити українську мережу зв'язку.
Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни Українцям нагадали, як розвантажити мобільні мережі та чому це важливо в умовах війни
Українці здебільшого стежать за останніми подіями на каналах месенджерів: Telegram, Viber тощо. Це впливає на мобільні мережі.
Loading...
Load next