Німеччина і Франція пропонують курси медіаграмотності для росіян, аби боротися з пропагандою в рф

Німеччина і Франція пропонують курси медіаграмотності для росіян, аби боротися з пропагандою в рф

Євросоюз може незабаром запустити інформаційну ініціативу для росіян та російськомовних "для боротьби з пропагандою президента рф володимира путіна".

Про це повідомляє Bloomberg.

Німеччина та Франція пропонують країнам ЄС "вбити клин" між президентом володимиром путіним та російським народом за допомогою інтернет-кампанії з протидії пропаганді у YouTube, Facebook та TikTok та візової політики, яка сигналізує про те, що Європа, як і раніше, відкрита для простих громадян.

Неофіційний документ, підготовлений Берліном та Парижем, називається "Захист міжнародного порядку в епоху системного суперництва: відносини між ЄС та росією".

У ньому йдеться про те, що ЄС має продовжувати вивчати "творчі шляхи", що дозволяють поширювати незалежну інформацію всередині рф.

План протидії внутрішній пропаганді може включати використання " технічних заходів проти російської цензури", і навіть надання російськомовного контенту для російськомовних меншин там.

Ще одна пропозиція включає фінансування курсів з медіаграмотності російською мовою, які могли б поширювати відеоблогери на YouTube, у Facebook, TikTok, Telegram-каналах і "Вконтакті".

У документі також міститься застереження країн проти далекосяжних обмежень на візи, "щоб запобігти підживленню російського наративу та ненавмисне згуртування навколо прапора та/або відчуження майбутніх поколінь".

У документі також йдеться, що ЄС повинен "зберегти певні канали зв'язку з росією", щоб звести до мінімуму ризик ненавмисної ескалації та забезпечити "мінімум співробітництва" в галузях, що становлять першочерговий інтерес, таких як Рада Безпеки ООН або ядерна угода з Іраном.

Крім того, у документі країни закликають до розширення санкцій проти російських офіційних осіб та продовження фінансової та військової підтримки України.

Очікується, що представники ЄС обговорять цей план за зачиненими дверима. 

Нагадаємо, раніше Україна підписала угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ Через загрозу вторгнення РФ: делегація Європарламенту відвідає Київ
Міністри закордонних справ Франції та Німеччини також планують незабаром здійснити візит до Києва.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next