"Ми вже багато страждаємо": Apple відмовила в роботі кандидатці з України через війну

"Ми вже багато страждаємо": Apple відмовила в роботі кандидатці з України через війну

SLS Quality Engineer Катя Трусова повідомила, що Apple відмовляє у працевлаштуванні українським кандидатам. Причина в неможливості перевірити відсутність судимостей у кандидатів через війну, пише AIN.UA з посиланням на LinkedIn Трусової.

Українка Катя Трусова успішно пройшла співбесіду в Apple. Залишилася лише перевірка біографічних даних. Рекрутер повідомив, що на це знадобиться певний час, бо компанія має перевірити судимості за останні сім років. Також Катю запевнили, що це не стане проблемою. Тому вона навіть дала знати попередньому роботодавцю про те, що йде.

Проте за три дні до початку роботи Трусовій повідомили, що Apple не може її найняти. Причина —  два з останніх семи років Трусова провела в Україні. Через повномасштабну війну провести перевірку біографічних даних неможливо. 

Не допомогло й те, що я подала семирічну повну перевірку біографічних даних, зроблену в грудні 2021 року, а також свою туристичну візу B1/B2 в США з травня 2015 року, яка не могла б бути надана мені, якби у мене були якісь кримінальні звинувачення в будь-який час, — пише Трусова.

Фактично Трусовій відмовили через наслідки війни, на які вона ніяк не може вплинути. В Apple не зробили виняток для українки та не звернули увагу на інші документи, які свідчили про відсутність судимостей. Компанія просто продовжила слідувати своїм правилам. 

Я закликаю Apple та інших Big Techs переглянути свою політику та зробити винятки для українського народу. Ми вже багато страждаємо, втрачаємо домівки, спогади, близьких… Як так сталося, що ви додаєте до цього ще більше?, — заявила Трусова у своєму пості.

Нагадаємо, раніше супутники Ілона Маска допомагають Україні у війні з росією.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
Loading...
Load next