США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України

США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки, Джо Байдена попередила Росію про їхню реакцію у разі військової агресії щодо України. Адже їх "дійсно турбують дії Росії на кордоні з Україною". Наразі вздовж українсько-російського кордону зосереджено найбільше російських сил, ніж будь-коли після 2014 року.

Зокрема про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у неділю, 11 квітня, в ефірі телеканалу NBC, передає DW.

"Президент Байден дуже чітко висловився про це. Якщо Росія буде діяти нерозважливо або агресивно, будуть наслідки", - зазначив Блінкен у зв'язку із повідомленням про стягування російських військ до українського кордону.

Однак, американський держсекретар відмовився коментувати можливість військового втручання США у розв'язання ймовірного військового конфлікту з боку Росії. Саме через це Вашингтон "дуже тісно" контактує з європейськими союзниками і партнерами, всі з яких поділяють ці побоювання, зазначив Блінкен.

Нагадаємо, що у США підтримують територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів. А також вважають, що РФ повинна зупинити наступальні дії та залякування України.

Читайте також
Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну
Як зазначає видання, це завдасть серйозного удару по економіці Росії.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі Країни "Великої сімки" закликали Росію припинити агресивні провокації на Донбасі
Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" разом із головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем оприлюднили заяву, в якій закликали Росію припинити агресивні дії та провокації на кордоні з Україною.
Loading...
Load next