Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"

Перший за 50 років політ на Місяць перенесли: де й коли стежити за запуском місії "Артеміда-1"
Безпілотна капсула "Оріон" повинна досягти Місяць, облетіти його та повернутися на Землю.

29 серпня 2022 року NASA планувала зробити перший крок до повернення на Місяць вперше після ери "Аполлона" в 1972 році. Повідомили у NASA.

Але, в останню мить місію було перенесено орієнтовно на 2 вересня 2022 року. Причина – витік водню в одному з двигунів. На усунення проблеми знадобиться якийсь час.

Місія, що отримала назву "Артеміда-1", відправить безпілотну капсулу "Оріон" в 6-тижневу подорож навколо місяця, аби дослідити ймовірний вплив польоту на людський організм. 

Місія "Артеміда-1" – це перша випробувальна місія в рамках місячної програми NASA Artemis. Її головна мета полягає в тому, щоб переконатися, що теплозахисний екран капсули зможе без проблем витримати тертя об атмосферу при поверненні на Землю.

У березні та червні ракетна установка вже приїжджала на стартовий майданчик для генеральної репетиції старту, але в обох випадках NASA зіткнулася з витоком водню з "пуповини" системи охолодження двигуна основного ступеня. 

Нагадаємо, що українців попередили про подорожчання мобільного зв’язку.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

 

Читайте також
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео) У NASA показали, як тренують астронавтів у басейні завглибшки 12 метрів (фото, відео)
На південному полюсі Місяця Сонце освітлює поверхню не більше ніж на кілька градусів над горизонтом, що призводить до надзвичайно довгих тіней.
Loading...
Load next