Мінцифри повідомили, що інтернет-з'єднання Європи та Азії пролягатиме через Україну

Мінцифри повідомили, що інтернет-з'єднання Європи та Азії пролягатиме через Україну

Міністерство цифрової трансформації та Vodafone Group домовились про співпрацю, зокрема щодо прокладання підводного кабелю через Чорне море задля покращення інтернет-зв’язку.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри у Телеграмі.

Щоб користуватися іноземними онлайн-сервісами можна було ще швидше й безпечніше, Мінцифри домовилася про співпрацю з міжнародною компанією Vodafone Group. У планах — будівництво підводного кабелю через Чорне море, відкриття нових дата-центрів та підсилення наявної мережі, - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що більш як половина інтернет-користувачів із 5,4 млрд сконцентрована в Азії та на Близькому Сході, а тому нові технології вимагають обміну величезним обсягом даних. І прокладання кабелю через Україну дозволить нашій державі стати цифровим хабом Європи.

Нагадаємо, раніше співзасновник Monobank поскаржився на Цукерберга.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR
Вже найближчим часом до країн, які діляться з Україною знімками супутників, може долучитися і Японія.
Loading...
Load next