"Він має відволіктись на мить від своїх безногих метастворінь": співзасновник Monobank поскаржився на Цукерберга

"Він має відволіктись на мить від своїх безногих метастворінь": співзасновник Monobank поскаржився на Цукерберга

Український бізнесмен, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет звернувся до генерального директора Meta Марка Цукерберга з проханням нарешті розв'язати проблеми російських ботів, через яких страждають українські користувачі Instagram та Facebook.

Про це він написав на своїй сторінці у Telegram.

Дмитро Дубілет навів приклад проблеми російських ботів - він розповів історію своєї дружини Юлії Пеліпас, яка є fashion-директором Vogue Ukraine.

Юля має Instagram із 250.000 фоловерами. На 95% ця аудиторія — іноземці (здебільшого представники креативних індустрій). Звісно, із самого початку війни Юля використовує свій Інстаграм, щоб доносити правду до іноземців, - написав бізнесмен та додав, що в його дружини є особисті причини для поширення правди про російсько-українську війну, а саме - втрата родичів в Маріуполі.

Через це щодня приходять скарги від російських ботів на її пости з правдою про війну - раніше їх відправляли в "тіньовий бан", але нещодавно ситуація погіршилася.

Декілька тижнів тому акаунт Юлі було закрито вперше (повернуто за кілька днів). А на початку серпня його закрили вдруге, і нам довелось використати усі свої зв‘язки, щоб його знов повернули. Зараз на кожен пост чи коментар Юлі нападають боти, і є повне враження, що її акаунт ось-ось буде закрито втретє — і, як кажуть спеціалісти, після цього його відновити вже буде неможливо, - розповів Дубілет.

Він зауважив, що Instagram його дружини - це не "якась забава", а робочий інструмент, який використовувався для створення успішного бізнесу.

На прикладі Юлі я хочу вкотре привернути увагу Мети до цієї ситуації. В такій саме ситуації опинились тисячі інших українців (і не тільки українців, до речі). Вирішення цієї проблеми — це не біном Ньютона, я це точно знаю. Цукерберг має відволіктись на мить від своїх безногих метастворінь та вирішити цю кляту проблему зі штучними скаргами ботів, - звернувся українським бізнесмен до Цукерберга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці тепер зможуть користуватися документами в Дії за кордоном.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила Заборонить бажати смерті главам держав: соцмережа Facebook заявила, що змінює правила
Очільник відділу зовнішніх зв’язків Нік Клеґ у листі до співробітників повідомив, що соцмережа не заохочуватиме й не терпітиме заклики до насильства проти росіян загалом.
Loading...
Load next