Космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео)

Космічний корабель вріжеться в астероїд під час випробувальної місії захисту Землі (відео)

Космічний корабель, побудований NASA, піде на зіткнення з невеликим астероїдом у рамках місії з випробування планетарного захисту.

Хоча цей астероїд під назвою Dimorphos не становить загрози для Землі, мета місії полягає в тому, щоб продемонструвати, що небезпечні астероїди, що наближаються, можна відхилити, навмисно врізавшись в них.

Очікується, що космічний корабель, відомий як Double Asteroid Redirection Test (DART), зіткнеться з астероїдом завширшки 170 метрів 27 вересня.

Dimorphos є частиною подвійної системи астероїдів та обертається навколо Didymos за 11 годин 55 хвилин.

Але астрономи NASA сподіваються, що DART, знищивши себе у процесі, скоротить цей орбітальний період приблизно 10 хвилин.

Коли відбудеться зіткнення, астероїд будуть на відстані близько 11 мільйонів кілометрів від Землі. DART розженеться приблизно до 24 140 кілометрів на годину, перш ніж зіткнутися з Dimorphos.

Місія DART стане першою повномасштабною демонстрацією технології відхилення астероїдів.

У 2024 році Європейське космічне агентство запустить космічний корабель Hera, який вирушить у дворічну подорож до системи астероїдів для збору інформації про наслідки можливої катастрофи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива NASA знову відтермінувала запуск космічного корабля на Місяць — через витік палива
Попередній час старту місії – двогодинне вікно між 21:17 і 23:17 за Києвом.
За півтора мільйона кілометрів від Землі: NASA опублікувало перше зображення з телескопа "Джеймс Вебб" (фото) За півтора мільйона кілометрів від Землі: NASA опублікувало перше зображення з телескопа "Джеймс Вебб" (фото)
Раніше повідомлялося, що апарат надасть перші наукові дані у червні.
Loading...
Load next