Microsoft надасть технологічну допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

Microsoft надасть технологічну допомогу Україні на 100 мільйонів доларів

Корпорація Microsoft розширює підтримку України до кінця 2023 року та надасть технологічну допомогу на 100 мільйонів доларів. Повідомляє міністр цифрової трансформації.

Про це заявив віцепрезидент компанії Бред Сміт під час зустрічі з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим.

Зазначається, що завдяки технічній допомозі державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні продовжать безоплатно використовувати цифрову інфраструктуру та працювати в хмарі Microsoft.

Також компанія допоможе з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, таких як кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта, - йдеться у повідомленні.

У Мінцифрі нагадали, що з початку повномасштабної війни Microsoft надав понад 400 мільйонів доларів на підтримку України.

Компанія стала однією з перших, яка ще на початку березня призупинила всі нові продажі продуктів і послуг у росії, додали в міністерстві.

Державні структури та обʼєкти критичної інфраструктури зможуть безоплатно використовувати хмари Microsoft ще до кінця 2023 року. Також це підтримка цифрової реформи Державної служби статистики. Microsoft - великий друг України. Саме їхні хмарні технології з початку повномасштабної війни зіграли вирішальну роль у захисті нашої цифрової інфраструктури та безпеки даних українців.

Це неоціненна підтримка на технологічному фронті, - додав Федоров.

Нагадаємо, що "Українська ІТ-армія отримала доступ до документів Центробанку рф" – Федоров.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Microsoft зупиняє продаж товарів і надання послуг в РФ Microsoft зупиняє продаж товарів і надання послуг в РФ
Напередодні Intel і AMD припиняють постачати продукцію до Росії та Білорусі.
Через хакерські атаки: Україна проведе перші масштабні кібернавчання Через хакерські атаки: Україна проведе перші масштабні кібернавчання
Напередодні українські банківські сервіси та державні сайти зазнали чергової кібератаки, Служба безпеки України знайшла слід іноземних спецслужб.
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next