Facebook та Instagram дозволять користувачам у ЄС відключати рекомендації

Facebook та Instagram дозволять користувачам у ЄС відключати рекомендації

DSA вимагає більше платформ і пошукових систем (так званих VLOP і VLOSE), щоб надати користувачам в регіоні можливість відключити "персоналізацію" на основі штучного інтелекту — функцію, яка вибирає і відображає контент в плані відстеження і профілювання окремих користувачів.

Про це повідомляє techcrunch.

Користувачам платформ запропонують вибір неалгоритмічної стрічки, де сортування контенту не базується на відстеженні. Президент Meta з глобальних справ Нік Клегг уникнув обговорення щодо недоліків своїх рекомендаційних систем штучного інтелекту — розглядаючи неперсоналізовану стрічку як ще один варіант для користувачів "переглядати та відкривати" вміст.

Тепер ми надаємо нашій європейській спільноті можливість переглядати та знаходити контент у Reels, Stories, Search та інших частинах Facebook та Instagram, який не оцінює Meta за допомогою цих систем [AI recommender]. Наприклад, у Facebook та Instagram користувачі матимуть можливість переглядати історії лише від людей, за якими вони стежать, ‒ наголосив Нік Клегнгг.

Усе це через вимогу закону ЄС про цифрові послуги. Meta має запровадити ці зміни до 25 серпня 2023 року, тож функція має зʼявитися незабаром.

Як відомо, раніше у Meta стверджували, що припинили дозволяти рекламодавцям використовувати конфіденційні дані, такі як політичні і релігійні погляди та сексуальна орієнтація, для націлювання реклами. 

Нагадаємо, Закачування газу в українські сховища відбувається з випередженням графіка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів
Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.
Loading...
Load next