Допомагає людям з вадами зору озвучувати текст: додаток від Google відтепер доступний українською

Допомагає людям з вадами зору озвучувати текст: додаток від Google відтепер доступний українською

Корпорація Google випустила застосунок "Lookout" ще у 2018 році. Проте цього року в офіційному блозі компанії з’явилося повідомлення про реліз українськомовної версії.

Про це повідомляє МОЗ.

Наразі українська локалізація дає користувачам застосувати один із трьох режимів:  "Текст", "Документи" та "Вивчення об’єктів навколо":

  • Режим тексту: (увімкнений в додатку за замовчуванням) підійде, коли користувачу потрібно озвучити невелику кількість тексту. У цьому режимі можна сортувати пошту або розпізнавати вказівники й вивіски.
  • Режим документа: дозволяє озвучувати цілі сторінки з надрукованим або рукописним текстом. 
  • Режим дослідження: завдяки камері дозволяє ідентифікувати обʼєкти довкола, що може бути особливо корисним, якщо людина з вадами зору опинилася в незнайомому місці.

Як відомо, додаток "Lookout" доступний 24 мовами. Найповніший функціонал має англомовна версія – її користувачі, наприклад, можуть завдяки смартфону розпізнавати номінал банкнот, зчитувати штрих-коди пакування харчових продуктів або графічні зображення.

Нагадаємо, Росіяни не можуть посилити Херсонський напрямок - Гуменюк

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Україна - кришталева куля, яка показує, що буде в інших країнах" - керівник Google в ООН "Україна - кришталева куля, яка показує, що буде в інших країнах" - керівник Google в ООН
Йшлося про проблеми, пов'язані з кібератаками та дезінфомацією.
"Повітряна тривога" 3.0: сповіщення про вуличні бої, загрозу артобстрілу та інші оновлення "Повітряна тривога" 3.0: сповіщення про вуличні бої, загрозу артобстрілу та інші оновлення
Застосунок "Повітряна тривога" від Ajax Systems отримав оновлення. Тепер у додатку з'явилася інформація про вуличні бої та багато іншого.
Loading...
Load next