Росіяни не можуть посилити Херсонський напрямок - Гуменюк

Росіяни не можуть посилити Херсонський напрямок - Гуменюк

У російської армії бракує резервів, щоб відчутно посилитися на Херсонському напрямку, але вона проводить ротацію сил і будує там "оборонні рубежі".

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону. 

Зараз ми не спостерігаємо створення критичних ударних угруповань у нашій зоні відповідальності, але бачимо потужні маневри, вони (росіяни) намагаються замінювати одні сили іншими, намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок. Хотіли б посилити і Херсонський, але поки що таких критичних резервів нема, хоча бачимо переформатування угруповань. Очевидно, вони намагаються прорахувати, які напрямки для них будуть максимально загрозливі, - повідомила Гуменюк. 

За словами Гуменюк, фронт на Херсонщині не оголюється, але одні підрозділи замінюють іншими: більш потужні штурмові підрозділи ставлять на ті напрямки, де є загроза просування українців суходолом.

Частина російських підрозділів формують оборонні рубежі на Херсонщині, де вони відчувають загрозу.

За словами Гуменюк, на дніпровських островах, яку вважають "сірою зоною", відбувається контрбатарейна боротьба. За минулу добу – "мінус" 34 окупанти, 3 гармати й 3 човни. 

Нагадаємо, У Лівії через повінь кількість загиблих збільшилась до понад 11 тисяч осіб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next