TikTok оштрафували на €345 млн за збір даних дітей у ЄС

TikTok оштрафували на €345 млн за збір даних дітей у ЄС

Платформа TikTok, яка належить китайській компанії ByteDance, була оштрафована на 345 млн євро (370 млн доларів) за порушення у сфері захисту персональних даних неповнолітніх у рамках законів ЄС. Це рішення було ухвалене головним регулятором ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

TikTok порушив норми ЄС щодо приватності з 31 липня до 31 грудня 2020 року, як підтвердив Ірландський комісар із захисту даних (DPC). Це перший випадок, коли DPC, основний регулятор для безлічі технологічних гігантів через їхню присутність в Ірландії, засуджує дії TikTok.

У відповідь на звинувачення представник TikTok висловив незгоду з вжитими заходами й підкреслив, що "більшість проблем було усунуто до початку розслідування DPC у 2021 році". Одним із ключових порушень було те, що облікові записи користувачів до 16 років спочатку були відкритими для всіх, а TikTok не переконувався в тому, що при реєстрації облікового запису для дитини з використанням опції "сімейне підключення", реєструючий є батьком або опікуном.

Як відомо, у листопаді 2020 року TikTok вніс корективи до батьківських налаштувань, а в січні 2021 року зробив акаунти для користувачів до 16 років закритими за замовчуванням. 

Нагадаємо, Організаторів колл-центру підозрюють у викраденні 19-річного хлопця ‒ Київська прокуратура

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next