Українці створили рацію, яку не глушать росіяни ‒ Федоров

Українці створили рацію, яку не глушать росіяни ‒ Федоров

Українські розробники створили радіостанцію Himera, яка працює під ворожим РЕБом. Відомо, що росіяни не можуть заблокувати сигнали рації та розшифрувати їх.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ворог постійно використовує засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії Силам оборони. Щоб наші військові завжди мали зв’язок та могли ефективно координувати роботу підрозділів, українські розробники створили радіостанцію Himera, ‒ заявив Федоров.

Це унікальна технологія, яка працює під ворожим РЕБом. Росіяни не можуть заблокувати сигнали рації та розшифрувати його. Розробка тримає заряд до 4 днів. Також рацію можна інтегрувати в систему ситуаційної обізнаності або використовувати як GPS-маяк — для пошуку та евакуації воїнів. Керувати системою радіостанцій можна просто через застосунок у телефоні.

Нагадаємо, Міжнародна організація з міграції збільшила до 3600 гривень суму виплат українцям: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Loading...
Load next