Один із сервісів Google продовжує поширювати російську пропаганду

Один із сервісів Google продовжує поширювати російську пропаганду

Через сервіс персоналізованої стрічки рекомендацій Discover від компанії Google, до російських користувачів Android, продовжує надходити оманлива пропаганда.

Про це повідомляє Bloomberg.

У рф користувачі мобільних телефонів отримують воєнну пропаганду з джерел, які Google заблокувала в інших регіонах. Це відбувається через сервіс, який відображає стрічку контенту в браузері Chrome на Android-пристроях. Відомо, що у Discover також часто з’являються прокремлівські ЗМІ.

У вересні Google зареєструвала близько 200 тисяч щоденних переходів на пропагандистський медіаресурс, який належить російському бізнесмену Костянтину Малофєєву, якого США та ЄС санкціонували за його участь у підбурюванні насильства в Україні.

Компанія Google стверджує, що вона успішно протидіє російським інформаційним операціям (ІО), спрямованим на підтримку війни. У 2022 році Google припинила 1950 випадків російської ІО-активності на своїх платформах. У рф блокують Google News, але інші сервіси Alphabet Inc, включаючи YouTube та Google Search, продовжують працювати. Android також використовується на понад 80% мобільних телефонів у рф, разом з функцією Discover, яка часто показує прокремлівські ЗМІ.

Хоча Discover представляється як пошуковий продукт, а не новинний, для багатьох користувачів багато його рекомендацій, якщо вони використовують Chrome на мобільних пристроях, є статтями, що надають йому вигляд новинної стрічки. Зловживання Discover у росії було визначено як внутрішня проблема, ‒ наголошують у виданні.

Через те, що сервіс приносить значно менше доходу, ніж пошук Google, у нього також менший бюджет для запобігання зловживанням.

Нагадаємо, Нідерланди планують відправити F-16 до Румунії для тренування українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next