В Україні розробили турель «ТГП» зі штучним інтелектом

В Україні розробили турель «ТГП» зі штучним інтелектом

Національна гвардія України провела випробування дистанційно керованої турелі ТГП від компанії devDroid, яка використовує штучний інтелект (ШІ) для підвищення своїх бойових можливостей.

Про розробку повідомила Національна гвардія України.

Турель для стрілецької зброї створена українською компанією devDroid.tech.

Як зазначають розробники, турель «ТГП» з дистанційним керуванням призначена для пошуку, захоплення на приціл і знищення живої сили противника з використанням алгоритмів штучного інтелекту.

Заявляється, що турель можна використовувати для захисту опорних пунктів від FPV та розвідувальних дронів. Також «ТГП» може прикривати піхоту і відволікати на себе вогонь противника.

Зокрема, бойовий модуль ТГП шукає, виявляє і супроводжує ціль автоматично, за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Він сам розпізнає живу силу противника, визначає відстань до неї, супроводжує ціль у тому разі, якщо вона рухома і розраховує балістику. Оператору залишається лише подати команду і ТГП відкриває вогонь.

Місія нашої компанії полягає у збереженні життів наших хлопців та навчанні турелей вбивати російських солдатів на українській землі без участі у цьому людин, – пояснює власник devDroid, Юрій Поріцький.

Нагадаємо, У порт Маріуполя знову зайшло морське судно з рф - Андрющенко

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру Керувати "Байрактаром" тепер можна через смартфон: у "Дії" запустили гру
Міністр цифрової трансформації назвав її "цифровим заспокійливим".
Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів Міноборони отримало інструмент для ідентифікації живих та вбитих окупантів
У Міністерстві оборони України з суботи, 12 березня, розпочали застосовувати американську технологію розпізнавання обличчя Clearview AI. Система має доступ до десятків мільярдів зображень із соцмереж серед яких і російські.
Штучний інтелект: досягнення та прогресивні плани Штучний інтелект: досягнення та прогресивні плани
Найгучніші досягнення штучного інтелекту, що змінять cвіт.
Loading...
Load next