Компанії Meta заборонять таргетовану рекламу на території ЄС

Компанії Meta заборонять таргетовану рекламу на території ЄС

Європейська рада із захисту даних (EDPB) вирішила поширити запроваджену Норвегією заборону на таргетовану рекламу у Фейсбуці й Інстаграмі, що належать компанії Meta, на всі країни ЄС і Європейську економічну зону.

Про це повідомляє Reuters.

EDPB прийняв термінове обов'язкове до виконання рішення накласти заборону на обробку персональних даних для таргетованої реклами... в усій Європейській економічній зоні, - йдеться у заяві.

Це означає, що регулятор даних в Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Meta, має накласти протягом двох тижнів постійну заборону на використання компанією такої реклами.

У Норвегії на Meta вже наклали кілька штрафів у розмірі 1 мільйона крон (90 000 доларів) за порушення конфіденційності користувачів шляхом використання їхніх даних, таких як місцеперебування або пошук в інтернеті, для реклами.

За словами керівника міжнародного відділу норвезького регулятора даних Datatilsynet Тобіаса Джудіна, тепер Meta загрожує набагато більший штраф.

Оскільки тепер ідеться про постійну заборону, недотримання її на рівні ЄС/ЄЕЗ саме по собі буде порушенням GDPR (правил ЄС щодо захисту персональних даних - ред.), за яке можуть бути застосовані санкції у розмірі до 4% від світового обороту (компанії), - сказав Джудін.

Datatilsynet у вересні заявив, що передав штраф до європейського регулятора, оскільки той діяв лише на території Норвегії. Норвегія не є членом ЄС, але є частиною єдиного європейського ринку.

Нагадаємо, Допомагали нелегалам у перетині кордону з білорусі: у Польщі затримали двох українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next