Мін'юст США позивається проти TikTok через порушення конфіденційності дітей

Мін'юст США позивається проти TikTok через порушення конфіденційності дітей

Міністерство юстиції США подає до суду на TikTok і його материнську компанію ByteDance за масові порушення законів про конфіденційність дітей.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Американський Закон про захист конфіденційності дітей в інтернеті (COPPA) забороняє операторам сайтів свідомо збирати, використовувати або розголошувати особисту інформацію дітей віком до 13 років, якщо вони не повідомлять про це батьків цих дітей і не отримають їхньої згоди.

Закон також вимагає від операторів видаляти особисту інформацію, зібрану від дітей, на вимогу їхніх батьків.

У Мін'юсті нагадують, що у 2019 році подали до суду ще на попередника TikTok — платформу Musical.ly — щодо порушення COPPA. Суд тоді виніс ухвалу, яка вимагає від них вжити конкретних заходів для дотримання COPPA.

Але TikTok продовжував порушувати правила навіть щодо облікових записів, створених у «дитячому режимі» (скорочена версія TikTok, призначена для дітей віком до 13 років). Зокрема, платформу звинувачують у незаконному збиранні та зберіганні електронних адрес дітей та іншої особистої інформації.

Крім того, коли батьки просили видалити акаунти та інформацію в них, у компанії часто не виконували цих вимог.

У міністерстві стверджують, що порушення COPPA призвели до того, що «мільйони дітей віком до 13 років користуються звичайним додатком TikTok», який збирає з них великий обсяг даних і дозволяє неповнолітнім взаємодіяти з дорослими користувачами, а також отримувати доступ до контенту для дорослих.

У 2019 році Musical.ly/TikTok домовився з Федеральною торговою комісією США (FTC), сплативши рекордний штраф у 5,7 мільйона доларів і погодившись видалити відео, зроблені дітьми до 13 років. Тоді ж було домовлено, що FTC може проводити подальші розслідування, щоб переконатися, що угоду не порушували.

Нагадаємо, Росія хотіла постачати зброю бойовикам-хуситам - CNN

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях "Влада заграє з Іраном і Росією" : Саакашвілі звинуватив уряд Грузії у відході від Заходу та наголосив на санкціях
Саакашвілі порекомендував Конгресу США ввести санкції щодо порушників прав людини в республіці.
Loading...
Load next