Neuralink успішно імплантував мозковий чип другому пацієнту

Neuralink успішно імплантував мозковий чип другому пацієнту

Цей чип покликаний дати паралізованим пацієнтам змогу користуватися цифровими пристроями за допомогою однієї лише думки.

Про це повідомляє Reuters.

Ілон Маск у своєму восьмигодинному подкасті, випущеному в п’ятницю, повідомив, що другий пацієнт, який отримав чип, також мав травму спинного мозку. За його словами, 400 електродів імплантата в мозку другого пацієнта працюють. На сайті Neuralink вказано, що їхній імплантат має 1024 електроди.

Не хочу наврочити, але, здається, з другим імплантатом все пройшло надзвичайно добре. Він подає багато сигналів, працює багато електродів. Він працює дуже добре, ‒ заявив Маск.

Він не повідомив, коли компанія Neuralink провела операцію другому пацієнту. Проте сказав, що очікує, що Neuralink надасть імплантати ще вісьмом пацієнтам цього року в рамках клінічних випробувань.

Перший пацієнт, Ноланд Арбо, який отримав травму спинного мозку під час занять дайвінгом, також взяв участь у подкасті. За його словами, з імплантатом він тепер може просто думати про те, що він хоче, щоб сталося на екрані комп'ютера, і пристрій виконує це. Наразі Арбо може керувати курсором за допомогою одних лише думок, коли працює лише приблизно 10–15% електродів.

Нагадаємо, Інноваційні ресурси для пошуку роботи: використання соціальних мереж та спеціалізованих платформ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Намагалася "хакнути" системи Starlink: Пентагон розповів про фатальну помилку росіян Намагалася "хакнути" системи Starlink: Пентагон розповів про фатальну помилку росіян
Система надає доступ до широкосмугового інтернету в будь-якій точці планети.
Нова партія Starlink вже в Україні Нова партія Starlink вже в Україні
Декілька областей України вже мають відповідне оснащення.
Loading...
Load next