У США розробили програму наведення на ціль дронів: використовують ШІ

У США розробили програму наведення на ціль дронів: використовують ШІ

Армійська фабрика програмного забезпечення США розробила програмне забезпечення Shrike, яке за допомогою штучного інтелекту дозволяє скоротити час на ідентифікацію та ураження цілі з 15 хвилин до 1 хвилини.

Про це повідомляє Interesting Engineering.

Програма Shrike може розпізнавати цілі з обмеженою інформацією і пропонувати користувачеві відкрити вогонь, або відмовитися. Нове ПЗ використовує технологію штучного інтелекту. Після завершення вогневої місії безпілотник може негайно просканувати територію, провести оцінку бойових ушкоджень і створити ще одну вогневу місію.

Shrike було вперше продемонстроване 2-ю бригадою 101-ї повітряно-десантної дивізії в Об’єднаному центрі бойової підготовки. Солдати керували безпілотником разом із прикріпленим до нього пристроєм і програмним забезпеченням. Військові зокрема продемонстрували сканування автопарку з дрона.

За словами командувача 101-ї повітряно-десантної дивізії генерала-майора Бретта Сільвії, після обробки даних під час повторного польоту можна виявити схований і замаскований транспортний засіб, а також визначити його тип по видимим колесам, бамперам або лобовому склу.

Зазначається, що зазвичай військовим потрібно від п’яти до восьми хвилин, щоб виявити та навести снаряди на ціль. У деяких випадках цей процес може займати до п’ятнадцяти хвилин. Однак за допомогою ПЗ Shrike цей час було зменшено до однієї хвилини.

Нагадаємо, У Сумах локалізували пожежу: є загиблі і постраждалі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині навчають операторів для справжньої Армії дронів (відео) На Львівщині навчають операторів для справжньої Армії дронів (відео)
Очі нашої артилерії – на Львівщині навчають операторів БПЛА. Військовослужбовці виконують завдання в умовах, максимально наближених до передової.
Loading...
Load next